keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Ajalta ennen blogia: yksi kangas, viisi paitaa

Rakasta alennusmyyntejä ja tarjouksia. Yleensä niistä ostaminen onkin järkevää, jos vain muistaa pitäytyä sellaisissa tuotteissa, joille on oikeasti tarvetta tai käyttöä. Alehuumassa vain välillä meinaa järki jäädä matkasta ja jos ei pidä varaansa, ostoksia saa myöhemmin katua. Tämän postauksen tuotteen tapauksessa ostos ei kuitenkaan ollut mikään hutiosuma, vaan enemmän kuin hintansa väärti.

Nimittäin kerran maakuntamatkalla satuin törmäämään Marimekon tehtaanmyymälässä super-edulliseen, aivan ns. minun väriseeni puuvilla-elastaanitrikooseen (luulisin), jota tarttui mukaan muistaakseni kolmisen metriä. Tällaisia tuotoksia siitä on valmistunut (kaikissa kuvissa päällä lisäksi kirppikseltä ostetut 7 for All Mankind -farkut, Washington DC:stä Macy's tavaratalosta hankittu Calvin Kleinin vyö ja itse neulotut villasukat).

Bloginpidon aikana valmistunut lörökaulustoppi:
 

Vanhojen t-paitojen mukaan leikelty hihaton toppi, jossa pienet muotolaskokset rinnan yläpuolella. Kainaloaukot on huoliteltu Karnaluksista ostetulla alusvaatteisiin tarkoitetulla kuminauhalla.





Supertavallinen perus t-paita, joka on leikattu jonkun vaatekaapista löytyneen paidan avulla. Kaula-aukon huolittelussa on käytetty samasta kankaasta leikattua muotokaitaletta.


Muistaakseni Jenkeistä Gapista tai Banana Republicista ostetun, noin viidennessä pesussa pilalle menneen paidan kaavalla leikattu paita. Tämä sopii mielestäni kaikista huonoiten minulle, koska hihojen malli kaventaa entisestään kapeita hartioitani. Alkuperäisessä paidassa vaikutelmaa oli leventämässä olalta toiselle ommellut kangassuirut, jotka muodostivat korumaisen vaikutelman.



Ja lopuksi vielä ihan ilman kaavaa ja säätämällä tehty t-paita, jonka ompelin hulluttelumielessä.



Näistä paidoista ensimmäinen ja kolmas ovat eniten omaan mieleeni. Vain viimeisenä esitellyn paidan kohdalla mietin, oliko kangasvalinta huono. Yksityiskohtia tursuavaan malliin olisi sopinut ehkä paremmin yksivärinen kangas.

Näitä kuvia ottaessa ja valitessa tuli mieleen, että olisi mukavaa, jos ompelijoille olisi sivusto, jolla kaavoja ja kankaita voisi vertailla samaan tapaan kuin lankoja ja neulemalleja Ravelryssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti