lauantai 16. elokuuta 2014

Lapasia helteellä

Juuri sopivasti pakkasille valmistui pari kirjoneulelapasia... ei kun... joku käsityöhörhö innostui pitkästä aikaa neulomisesta keskellä kesän helteitä ja päätti tehdä kirjoneulelapaset SK 4/2013 -lehdestä. Jotta kukaan ei varmasti erehtyisi luulemaan tyyppiä täysin selväjärkiseksi, lapaset piti tietysti kuvata sienimetsällä.


Harmi, ettei kukaan ollut informoinut sieniä tästä tärkeästä tapahtumasta, koska metsässä ei ollut edes yhden ainutta punakärpässientä! Kanervat olivat sentään kauniin värisiä.


Ai niin, niistä lapasista. Pohjavärin lankana käytin Virtain villan 2-säikeistä lankaa, jonka sävy on luonnollista alkuperää eli saatu aikaan kehräämällä sopivassa suhteessa eriväristen lampaiden villoja. Vaikka lanka ostettaessa haiskahti hieman kehruuöljylle, oli paikoin täynnä tikkuja ja tuntui karhealta, langasta saa aivan ihania vaatteita aikaan. Olen aiemmin tehnyt siitä yhdet lapaset, jotka ovat pehmenneet käytössä aivan taivaallisen ihaniksi. Itse asiassa niin ihaniksi, että uskalsin parittaa langan ulkomaanherkkujen eli Quince&Co.-firman Chickadee-langan kanssa. Chickadee on aavistuksen ohuempaa (166 m/50 g) kuin Virtain villan 2-säikeinen (240 m/100 g), mutta ihan hyvin langat viihtyvät samoissa lapasissa.


Jostain syystä neuleinnostus puri tällä kertaa taas todella kovaa ja seuraava työ on jo puikoilla. Langat hain asuntomessureissulla Titityystä ja mallina on Yellowcosmon This Wednesday Morning (ohje Ravelrystä). Neulomistahti on ainakin aluksi ollut omaa päätä huimaava, saas nähdä miten pian on valmista. Ainakin ulkona vihmova sade viittaisi siihen, että tänään taas neulotaan.

Hauskaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti