tiistai 10. syyskuuta 2013

Kommentaari: Muodin huipulle kauden 12 finaalikokoelmat

Varoitus, seuraa mahdollisia juonipaljastuksia Muodin huipulle -ohjelman kaudelta 12!

Muodin huipulle on yksi ehdottomista suosikkiohjelmistani, koska siinä ommellaan. Viime vuosina ohjelman taso on vaihdellut eli ompelemista ja vaatteita on näytetty vaihtelevissa määrin. Suomessa nyt näkyvän 10. kauden jälkeen kyllästyin koko ohjelmaan. En seurannut lainkaan kautta 11, mutta nyt olen palannut ohjelman pariin ja seuraillut Jenkeissä käynnissä olevaa kautta 12 mm. Tomin ja Lorenzon nettisivujen avulla.

Tom ja Lorenzo ovat sarjan alusta asti julkaisseet kommentteja sarjassa tehdyistä asuista ja heidän sivuillaan on ollut etukäteen kuvia finaalikokoelmista. Koska sarja näkyy televisiossa vasta samoihin aikoihin kun kokoelmat esitellään New Yorkin muotiviikoilla, muotiviikoille on todellisuudessa päässyt iso joukko sarjassa putoavia suunnittelijoita jotta finalistit eivät paljastuisi etukäteen. Tämän vuoden New Yorkin muotiviikot ovat käynnissä, kauden 12 suunnittelijoiden kokoelmat on esitelty ja niitä voi taas katsella Tomin ja Lorenzon nettisivuilla. Se onkin hyvä paikka bongata kokoelmia, joita ei telkkarissa näytetä. Alla muutamia huomioitani kauden 12 tuoreista kokoelmista.

Jeremyn ja Katen kokoelmat olivat totaalitylsiä. Jeremyllä on liian romanttinen tyyli mun makuuni ja Katen vaatteet näyttivät huolimattomasti tehdyiltä ja mittasuhteet oli outoja.

Alexanderin kokoelma oli stailattu ylidramaattiseksi ja vaatteet olisivat sopineet näytelmään, eivät tavalliseen käyttöön. Tämä helmi mekko kuitenkin sopisi hyvin vaatekaappiini (penteleen juhlamekko kun ei tunnu valmistuvan millään...).

Justinilla oli aivan ihania graafisia koruja ja asusteita (kuvia täällä ja täällä), mutta vaatteet eivät tehneet erityistä vaikutusta.

Bradon ja Dom ovat taitavia, mutta eivät päässeet näissä geimeissä huipulle. Bradon tekee liian söpösiä ja nättejä juttuja mun makuun ja kokoelma oli todella sekava. Domilla oli muutama upea asu, mutta muutamat täysin käsittämättömät peplum-viritykset pilasivat kokonaisuuden silmissäni.

Alexandrian kokoelma jäi minun mielessäni hyväksi kakkoseksi. Tykkäsin etenkin Alexandrian liiveistä, mutta kokoelma oli kokonaisuutena tavallinen, viimeistelemätön ja epäyhtenäinen verrattuna Helenin kokoelmaan.
Helenillä oli mielestäni ehdottomasti paras kokoelma. Se oli yhtenäinen ja siinä näkyi valtavirrasta poikkeava, uniikki näkemys. Vaatteet oli tehty pääasiassa hyvin ja ne istuivat malleille. Lisäksi omaan makuuni sopii aina yksinkertaisuus ja näyttävät leikkaukset. Tämän vaatimattomimmasta päästä olevan mekon ottaisin heti omakseni (tämä ja muita kuvia täältä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti