lauantai 7. syyskuuta 2013

Vaateinventaario

Innostuin lauantain ratoksi inventoimaan omaa ja miehekkeen vaatekaappia ja löysin ison pinon vaatteita, jotka olivat nähneet parhaat päivänsä. 
 

Osassa oli kangas jo siinä kunnossa, että niistä ei ollut kuin matonkuteeksi, ja osa vaatteista kaipasi pelkästään pientä saumojen kasaan kursimista. Joukossa oli kuitenkin myös kinkkisempiä tapauksia. Esimerkiksi alla olevat kaksi miehen t-paitaa olivat todella hyvälaatuista kangasta molemmat, mutta kainalot olivat menneet pilalle.

  
Paitojen värit sopivat nätisti yhteen, ja koska päällimmäisessä oli hauska printti, päätin tehdä alemmasta paidasta uudet hihat päälimmäiseen paitaan. Superlaiskana leikkasin hihakappaleet helmasta niin, ettei hihansuita tarvinnut kääntää. Todella nopeaa ja helppoa tuunausta! Tykkään lopputuloksesta.
 

 Seuraavaksi pitäisi keksiä miten saisin hyödynnettyä tämän hauskan printin:


Paidan etukappale on hyvässä kunnossa, mutta deodorantti ja hiki ovat syöneet kainaloita ja lisäksi niskaan on tullut muutama iso reikä kun kangas on lähtenyt purkautumaan kokolapun kohdalta. Alla olevan vihreän, tahraisen paidan sävy sopisi nätisti punaisen kanssa, joten pitää varmaan keksiä miten niistä saisi yhdistelemällä kasaan yhden käyttökelpoisen paidan. Myös ensimmäisen paitaparin ruskeasta paidasta on kangasta jäljellä, joten sekin voisi sopia näiden kanssa yhdistettäväksi.


Harmi ettei näissä omissa tosielämän tuunauksissa ole paljon lehtien vinkeistä hyötyä, lehtien tuunaukset kun eivät ole koskaan kovin realistisia. Niissä harvoin otetaan huomioon, että paidat kuluvat ensiksi kainaloista tai kaula-aukon resorit alkavat löpöttää, puhumattakaan siitä, että farkut kuluvat yleensä ensimmäisinä reisien sisäpinnoilta. Yleensä tuleekin mieleen, että juttuihin on ostettu kaupasta uudet "kierrätysmateriaalit" ja lehtijutun tekijää ei todellisuudessa kiinnosta kierrätys tai korjaaminen, vaan kyse on ennemminkin muodin mukana kulkemisesta. Itse olen sitä mieltä, että kaupasta pitäisi ostaa pelkästään sellaisia vaatteita, jotka tulevat varmasti käyttöön. Hyväkuntoiset mutta esim. väärän kokoiset tai väriset hutiostokset kuuluvat kirppikselle tai huutikseen ja tuunaukseen tulisi käyttää oikeasti tuunauksen tarpeessa olevia materiaaleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti