perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kesäkassi


Ihastuin SK 7/2013 lehden pinkkiin mekkoon (kuva Suuren Käsityön sivulla), mutta koska se oli tehty sifongista (apua, karmeaa ommeltavaa!) ja hörsömekkojen käyttötilaisuudet ovat Suomen sääolosuhteissa töissä käyvällä ihmisellä aika vähissä, päätin tyytyä ompelemaan lehdestä kesäkassin (malli 25).

Siitä tuli VALTAVA! (Kuvassa kassi roikkuu normaalin ruokapöydän tuolin selkänojalla.)


Päälipuolen kankaat kaivoin omista varastoista; lehtikankaasta tein hetken aikaa sitten sortsit ja pellava on ylijäämä joko päiväpeitosta tai helmalakanasta. Hulluttelin koristelemalla kassia sortsikankaasta leikatulla "merkillä", joka valmistui helposti silitysliimajutskan avulla ja viereen kiinnitin vielä muutaman valikoidun nappilaatikon aarteen.


Muokkasin hieman mallia lisäämällä kassiin vuorin puuvillakankaasta. Leikkasin sen kassikappaleen kaavalla, mutta sen sijaan että olisin tehnyt samanlaiset laskokset kuin päälipuolella on, rypytin vuorin reunan. Mielestäni kassista tuli vuorin ansiosta paljon siistimmän näköinen.


Kaiken lisäksi ompelin vuoriin vielä pienen salataskunkin! Nyt lompakon ja kännykän saa kätevästi talteen, etteivät ne huku kassin pohjalle.


Hauskaa ja aurinkoista viikonloppua!

P.S. Laskeskelin, että olen toteuttanut ompelumallit kuudesta kirjastoni viime ja tämän vuoden Suuri Käsityö -lehdestä. Lehtiä on yhteensä yksitoista, joten puolivälissä tavoitetta mennään.

3 kommenttia:

  1. Kiitos mukavasta blogistasi ja erityisesti vinkkien jakamisesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos päivänpiristyksestä ja mukavaa tietää, että joku muukin kuin äitini lukee tätä blogia ;) (ei millään pahalla, äiti!)

      Poista
  2. Tuttua kangasta :) Siitä syntyi tosi kiva kassi.

    VastaaPoista