sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Perhoset lentää sun uniin

Kun kysyin syntymäpäivälahjatoiveita, sisko ehdotti, että voisin yllättää hänet.
Mikä olisikaan yllättävämpää, kuin antaa syntymäpäivänä sama lahja joka paljastuu paketista noin joka toinen joulu ;) ?


Eipä sillä, ilmeisesti siskoni on ollut ihan tyytyväinen aiempiin versioihin, koska osa on aikojen saatossa kulutettu puhki asti.


Lahjan menestys perustuu kaavaan, jonka löysin yläaste- tai lukioikäisenä. Housut ovat mukavat päällä ja superhelpot ommella, ehdoton lempikaavani siis. Eniten aikaa menee kappaleiden siksakkaamiseen. Olen onnistunut hukkaamaan alkuperäiset kaavat, joten olen ottanut alkuperäiset itselleni tehdyt ja puhkikuluneet housut kaavakäyttöön. Flanellin kanssa leikkaaminen on helppoa: vanhat housut uudelle kankaalle ja sakset suihkimaan. Kankaat tarraavat mukavasti toisiinsa, joten edes nuppineulaamista ei tarvita. Ollaan kaiken lisäksi siskon kanssa suunnilleen saman kokoisia, joten ihmeempiä muutoksia ei kaavaan ole tarvinnut tehdä.


Nyt olin kuitenkin ostanut vähän nuukaillen kangasta, koska se on amerikkalaista tuotantoa (= hyvänlaatuista, mutta yksilevyistä) ja aikuisen housuihin riittävälle palalle kertyy helposti hintaa. Siksi hienostelin, ja kankaan riittämisen nimissä tein vyötärölle alakaitaleen kankaan sivusta. Vaikka itse sanonkin, niin housuista tuli tosi mukavat ja oli vähällä, että sisko olisi joutunut tänä vuonna tyytymään pelkkiin itse tehtyihin korvakoruihin.


Nyt kuitenkin housujen ja korvisten myötä onnea ja kauniita unia syntymäpäiväsankarille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti