lauantai 12. lokakuuta 2013

Kun tyttö tapasi pojan

Jatkan samaa vanhaa virttä eli miehen vaatteiden korjailua/hyödyntämistä. Tällä kertaa kohteeksi joutui nostalginen paita, jonka ostimme miehelle ensimmäiseltä yhteiseltä ulkomaanreissulta yli 8 vuotta sitten. Rei'istä sun muusta kulumisesta huolimatta tätä rakasta paitaa ei tietenkään voi vielä heittää pois, joten jotain oli tehtävä. Kaivoin siis kunnostettavien vaatteiden kasasta punaisen paidan, jonka sävy sopi rakkaan paidan vihreään väriin.

  
Leikkasin molemmat paidat kirjaimellisesti kappaleiksi saumoja pitkin. Koska vihreä paita oli hieman pienempi kuin punainen paita, käytin sitä kaavana. Vihreän paidan etukappale päätyi uuteen paitaan sellaisenaan. Koska vihreän paidan takakappale oli reikäinen kokolapun kohdalta ja punaisen paidan takakappaleessa oli keskellä reikä, leikkasin punaisen paidan etukappaleesta uuteen paitaan takakappaleen. Hihat leikkasin alkuperäisten paitojen takakappaleiden helmoista, joten jälleen kerran pääsin pikkasen helpommalla, kun hiha-aukkoja ei tarvinnut kääntää. Leikkasin lisäksi punaisesta paidasta kaitaleen kaula-aukon viimeistelyyn.


Ompelin paidan lähes samoin kuin jos olisin käyttänyt uusia materiaaleja. Aloitin saumat kuitenkin valmiiksi käännetyistä kohdista, jotta ne varmasti osuisivat yksiin. Langan lisäksi ainoa uusi materiaali paidassa tuli olkasaumoihin, joihin pistin pätkät kanttinauhaa venymistä estämään. Tykkään lopputuloksesta, mutta olen varmaan puolueellinen arvioimaan, kun etukappaleen printti tuo niin monia hyviä muistoja mieleen :).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti