perjantai 28. helmikuuta 2014

Taas kangasostoksilla

Nyt olisi muutama kuva viime viikonloppuna valmistuneesta tunikasta ihka oikean ihmisen päällä. Kuvat on otettu illalla, kun olin jo ollut koko päivän tunika päällä liikenteessä (reissun kohteesta lisää kolmen kuvan jälkeen). Hieman siis näyttää tällainen ohut puuvilla rypistyvän käytössä, etenkin jos hihat tunkee suhteellisen kapeahihaisen villatakin sisälle.


Tykkään muuten tunikan istuvuudesta, mutta käsille ei ole tarpeeksi tilaa liikkua, etenkin kun kankaassa ei ole yhtään joustoa. Pieni elastaanilisä kankaassa olisi voinut jo auttaa pitkälle. Tilanpuutteen huomaa rinnan yläpuolella olevista rypyistä (plus siitä että selkä alkaa kiristää kun kurottelee esineitä kaksin käsin).


Takaa olisin voinut mahdollisesti ottaa vielä enemmän sisään vyötäröltä, mutta menee tämä näinkin. Minusta on kuin huomaamatta tulossa tunikaihminen.


Niin siis siitä reissusta... Tein pikaisen pyörähdyksen Lahteen, josta löytyi muutama loistava käsityökauppa. Wexlerillä oli taivaallinen valikoima tilkkutyöpuuvilloja ja flanelleja sekä mukavasti muita kankaita. Minulle tarttui mukaan tällaisia:

Muutama metri flanellia yöhousuihin (leveys oli jenkkityyliin 108 cm, joten siksi kaksi pituutta)...


 ...vajaa metri viskoositrikoota, josta aion tehdä taas lörökauluksisen paidan (kuinka monta lörökauluspaitaa yhteen vaatekaappiin mahtuu?)...


...vajaa metri keskipaksua puuvillakangasta sortseihin (SK 5-6/2013 here I come again)...


...sekä vielä muutama kaistale tilkkutyöpuuvillaa (kuvassa keskellä ja oikealla alhaalla). Kotimatkalla vähän jänskäsin sopivatko uudet kankaat vanhojen sekaan, mutta ihan hyvältähän tuo yhdistelmä vaikuttaa. Leikatut tilkut ovat siis vanhaa varastoa ja sinivihreä Lotus on aiemmin hankittu jenkkiläisestä nettikaupasta.


Wexlerin lisäksi käväisin Alestalo-nimisessä matonkuteisiin ja sisustuskankaisiin keskittyvässä liikkeessä, josta ostin tukevaa resoria miehen paitojen korjaamiseen.

Reissun kruunasi vierailu Neppinapissa. Ihan harmitti, etten ollut kunnolla varautunut käyntiin, sillä liikkeessä oli aivan valtavan hyvä valikoima erilaisia nauhoja ja, yllätys yllätys, nappeja! Muutaman pitsinauhan sentään älysin ostaa ja niille onkin jo käyttökohde suunniteltuna. Siitä myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti