sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tunteiden tunika

Vuoden 2013 Suuri Käsityö -lehtien mallien ompelu jatkuu, tällä kertaa on vuorossa SK 5-6/2013 malli 12 eli tunika. En muista että olisin koskaan aiemmin omistanut tunikaa, ja idea tähän vaatteeseen lähti ihanasta kankaasta, jonka sain pari vuotta sitten ystävältäni. Hän toi sen minulle tuliaiseksi Sansibarilta, jossa asui vuoden.


Ystäväni oli panostanut tuliaiseen, sillä se on värimaailmaltaan ihan näköiseni. Olen tuntenut pientä syyllisyyttä siitä, etten ole keksinyt kankaalle sopivaa mallia. Nyt kuitenkin natsasi ja tulos on tässä.



Sommittelin kaavoja pitkään kankaalle ja päädyin tekemään etukappaleeseen mielestäni suomalaisten kansallispukujen henkeä huokuvan nyöritystä muistuttavan kuvioyhdistelmän.


Takakappaleeseen tavoittelin dramaattista ja graafista ilmettä sijoittamalla kappaleen keskelle mustan raidan. 


Jouduin tekemään kaavaan vain muutaman muutoksen: ompelin kaula-aukon alavarat kiinni etu- ja takakappaleisiin, takaa koneella ja edestä käsin. Lisäksi paransin istuvuutta syventämällä takakappaleiden muodolaskoksia. Alla näkyy että jouduin ottamaan reilusti sisään kaavaan verrattuna, sisempi ommel on kaavan mukaisesti tehty.


Pidän vaatteista, joissa on taskut esim. työavaimille, joten siitä plussa tälle kaavalle. Taskujen koko on kuitenkin aika pieni ja en ollut kaavan perusteella varma mihin ne olisi pitänyt sijoittaa. Päädyin ratkaisuun, jossa taskupussi jäi niin ylös, että se ei osunut helman vaaleaan raitaan. Ajattelin, että näin se näkyisi vähemmän kankaan läpi.


Tunikan sivussa on piilovetoketju, joka ei tällä kertaa meinannut asettua nätisti aloilleen, koska se ommellaan taskun viereen. Lopulta sain sen kuitenkin taisteltua mielestäni ihan siististi kiinni.


Ensi viikolla nään onnistuinko ystäväni mielestä tekemään kankaalle oikeutta kun suuntaamme pienelle hiihtolomareissulle eli kangas- ja lankakauppakierrokselle Suomen mäkihyppypääkaupunkiin. Ajattelin pyytää ystävääni ottamaan samalla minusta kuvia tunika päällä, jotta nähdään miten se istuu. 

Hauskaa alkavaa viikkoa ja onnea Suomen hiihto- ja jääkiekkomitalisteille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti