lauantai 2. toukokuuta 2015

Vuoden hauskin juhla

Yleensä vappu on vuoden tylsin tai ainkin toiseksi tylsin juhla, mutta tänä vuonna päätin ottaa siitä kaiken irti ja tehdä jotain hauskaa. Vaikka en ole teekkari, aloitin vapun juhlinnan hyvissä ajoin pitämällä vappuaattona vapaapäivän ja siten sain kaksi kokonaista päivää + viikonlopun aikaa OMMELLA! Pitkästä aikaa kone on tikannut kuin henkensä hädässä ja valmista on syntynyt. Tässä postauksessa ensimmäinen, ikään kuin lämmittelyprojekti, jonka tein heti vappuaattoaamuna.

Kuntosalilla jolla käyn, pidettiin aattona Army- eli Armeija-niminen tunti jonka tarkoituksena on saada jumppailijat kuoleman partaalle vuorotellen vaihtuvilla sykkeenkohotus- ja lihaskuntoliikkeillä. Päätin mennä kyseiselle tunnille, koska mikäs olisikaan parempi hauskan vapun aloitus kuin hikoilla ja hoippua kuin pahemmanlaatuisessa kankkusessa? Juhlan kunniaksi asiakkaita kehoitettiin pukeutumaan armeijateeman mukaisesti. Koska olen vanha kunnon pasifisti enkä omista mitään etäisestikään armeijahenkistä vaatetusta, päätin hoitaa homman asenteella ja kirjoa jumppapaitani selkään koneella iskulauseen. Turha varmaan mainita, että kukaan muu kuin ohjaaja ei ollut ottanut pukeutumiskoodia tosissaan...

No joka tapauksessa, tässä vinkkinä kuinka saat nopeasti ja helposti tehtyä kirjontaa. Taustakankaaksi kannattaa valita joustamaton puuvilla tms, minulla tässä miehelle melkein 10 vuotta sitten tehdyistä ulkoiluhousuista yli jäänyttä tukevahkoa puuvilla/polyester-sekoitekangasta, jonka kiinnitin yksinkertaisesti hakaneuloilla jumppapaitani selkään. Lisäksi tarvitset kaava- tai leivinpaperia, kynän ja muutaman nuppineulan.

1. Piirrä haluamasi kuva tai teksti kaava- tai leivinpaperille. Onnistuu myös niin, että printtaat tietokoneella ensin kuvion tavalliselle paperille ja jäljennät kuvion sitten ohuemmalle paperille jota käytät kirjontaan. En ole testannut kuinka hyvin tavallinen tulostuspaperi kävisi tähän hommaan, epäilen ettei kauhean hyvin mutta voisihan sitäkin joskus kokeilla.

2. Jos haluat päästä helpolla, aseta paperi kankaan oikean puolen päälle niin, että kuva on oikeinpäin TAI jos et aina mene sieltä missä aita on matalin, laita paperi kankaan nurjalle puolelle niin, että kuvasi oikea puoli on vasten kangasta. Nuppineulaile paperi kiinni muutamasta kohtaa tai jos haluat hifistellä, harsi kuva kiinni.

3. Kirjo haluamallasi tikillä kuvasi/tekstisi paperin päältä kankaaseen. Paperi siis kiinnittyy kankaaseesi.


4. Kun kirjonta on valmis, revi paperi irti työstä.


 5. Lopuksi voi vielä päätellä langanpäitä ja jopa silittää työnsä jos on oikein ahkera.

 
Yllä oleva kuntosalivitsi siis kuuluu suomeksi tee maastavetoja, älä sodi. Että jos esim. joku itäisen naapurimaan pressa on kuulolla, kannattaa tosissaan miettiä tota lausetta.

Muita vappuna valmistuneita luvassa piakkoin. Hauskaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti