torstai 7. toukokuuta 2015

Yeah baby, yeah!

Vappuviikonloppu oli ompelujen osalta erittäin tuottelias, sillä kahdessa edellisessä postauksessa esiteltyjen verkkareiden ja kesätopin lisäksi ehdin tehdä oloasun. Ompelua helpotti se, että oloasun koko on itseäni noin 99 cm lyhyemmälle tyypille. Työkaverini saa nimittäin pian vauvan ja jotain lahjantynkää oli keksittävä. Toivottavasti tulokas tykkää Nalle Puhista, sitä sattui sopivasti löytymään kangaskaappini uumenista.


En ole jostain syystä muistanut kysyä tietääkö työkaverini tulevan lapsen sukupuolta, mutta mielestäni tämä kokonaisuus sopii niin tytölle kuin pojallekin turhaan kumpaankaan sukupuoleen viittaamatta. Koska itse en tiedä mitään vauvoista, turvauduin aiemmin miehekkeen kummipojan äidin kehumaan paidan malliin. On kuulemma helppo pukea vauvan päälle, ilmeisesti koska etu- ja takakappale menevät olkapäillä keskenään limittäin ja pääaukko aukeaa aika suureksi puettaessa. Saman tyyppisiä kaavoja on lähes joka toisessa vauvan vaatteiden kaavoja tarjoavassa lehdessä, tämä nimenomainen versio on lokakuun 2010 SK-lehdestä. 

  
Housujen kohdalla päästin luovuuteni valloilleen ja muokkasin samaisesta SK 10/2010 lehdestä kaavaa 26 lisäämällä lahkeisiin upslaakit, jotka voi kääntää suoriksi vauvan kasvaessa (alla olevassa kuvassa vasemmanpuoleisessa lahkeessa upslaaki ylös käännettynä, oikealla lahje suorana). Housujen college on omista lököverkkareistani yli jäänyttä leikkuutähdettä ja vyötärön resori ilmeisesti äitini kangasvarastoista perimääni yli 20-vuotiasta neulosta. Uusia kangashankintoja ei siis tätä settiä varten tarvinnut tehdä. Päinvastoin tulin kaivelleeksi erinäisiä jämätrikoopaloja esiin ja totesin, että ne eivät olekaan täysin käyttökelvottomia, vaan aika moni niistä sopisi vauvan vaatteisiin.


Toivotaan, että vielä vapunkin jälkeen on elämää eli että pääsisin taas pian ompelukoneen ääreen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti