tiistai 27. toukokuuta 2014

Ajalta ennen blogia: kesähousuja

Kesän kolkutellessa oli aika kaivaa kaapeista ohuempaa vaattetta esiin. Tässä muutamat talvisäilöstä löytyneet itse ommellut kesähousut (ihan lempipaidakseni ruvenneen lörökaulustopin kanssa).


Nämä tein muistaakseni joidenkin vanhojen pitkien housujen perusteella mysteerikankaasta. Ensimmäistä kertaa elämässäni törmäsin farkkukankaaseen, joka nyppyyntyy. Tässä kuvassa sitä ei näe, mutta housuissa on pinnalla pieniä valkoisia nyppyjä kuin Novitan langoista neulotuissa villasukissa. Tykkään mallista, mutta vetoketjun oisin saanut ommella nätimmin piiloon.


Nämä vähän lyhyemmät housut tein muistaakseni legendaarisella interreil-reissulla vuonna 2001 Saksasta ostettujen, sittemmin rikki menneiden sortsien pohjalta.  Malli on jälleen mieleinen, mutta kankaan valinta ei ihan onnistunut nappiin. Paksu farkku on vähän liian jäykkää tähän malliin ja etenkin etukappaleen laskosten laskeutuvuuden kannalta ohuempi kangas olisi ollut paikallaan. Lisäksi aina jälkikäteen tulee sadateltua omaa laiskuutta: nämäkin sortsit olisivat käytännöllisemmät, jos olisin jaksanut vääntää niihin taskut.


Viimeisinä, muttei vähäisimpinä, ohuesta, reiällisestä farkusta tehdyt ihanan rennot lököhousut, jotka näyttävät vähän liikaa yöhousuilta, jotta niitä viitsisi pitää julkisilla paikoilla. Kaava mitä helpoin ja simppelein, vyötäröllä nauhakuja. Täydelliset kotona ja omalla pihalla rentoutumiseen. Eiköhän näillä yhden Suomen kesän helteet selviä, varsinkin kun sormia syyhyttäisi tehdä näille kaveriksi vielä yksi lörökaulustoppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti